Haberler / Duyurular

MEB mesleki eğitimde iş birliği ağını genişletiyor.

MEB mesleki eğitimde iş birliği ağını genişletiyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iş birliği protokolüne ilişkin olarak, “Mesleki ve teknik eğitimde bu anlamda bir ilk olan protokol kapsamında bilişim teknolojisi, elektronik, makina ve teçhizat imalatı, enerji, savunma, otomotiv gibi birçok alanda mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin beceri ve staj uygulamalarını gerçek üretim ortamlarında yapmaları sağlanacak.” dedi. Selçuk, proje kapsamında İTÜ ARI Teknokentte faaliyet gösteren şirketlerde mesleki eğitim alan öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerine katkı verileceğini kaydetti.

MEB mesleki eğitimde teknokent iş birliği ağını genişletiyor

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Teknokent arasında, “Ar-Ge Merkezleri ile Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme” iş birliği protokolü imzalandı. AA’nın haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçen hafta teknokentler ile iş birliğine başladıklarını açıklamıştı.

Bu kapsamda ilk kez İTÜ ARI Teknokent ile imzalanan protokol çalışmanın ikinci ayağında İstanbul Üniversitesi Teknokenti ile imzalandı. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Numanoğlu ve İstanbul Teknokent Genel Müdürü Yasin Erol tarafından imzalanan protokol ile yeni iş birliği başlatılmış oldu. İmza törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak katıldı.

ÖĞRETMENLERE TEKNOPARKLARDA EĞİTİM VERİLECEK

Bilişim, elektronik, yazılım gibi birçok alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği ile mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin beceri ve staj uygulamalarını gerçek üretim ortamlarında yapmaları sağlanacak.

Mesleki eğitim öğretmenlerinin mesleki gelişim eğitimlerinin belirli periyotlarla teknoparklarda verilmesinin öngörüldüğü işbirliği kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde ulusal düzeyde Ar-Ge çalışmalarına yönelimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi de hedefleniyor.

50 bine yakın personel istihdamı

2001 yılında yaınlanan 4691 sayılı Kanun ile kurulan teknoloji geliştirme bölgelerinde; teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesi, verimliliği artıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek yeniliklerin geliştirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması amaçlanıyor. Kanun kapsamında Eylül 2018 itibarıyla kurulan 81 Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nden 58’i faaliyetine devam ederken 23’ünün ise altyapı çalışmaları devam ediyor. Teknoloji geliştirme bölgelerinde 5 binin üzerinde faaliyet gösteren firmalarda 50 bine yakın personel istihdam ediliyor.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.